Kurbağa Bacağı Yemeği

Kurbağa bacağı Çin'de ve Avrupa'da, Avrupa'da da özellikle Fransa da çok sevilen bir yiyecek türüdür. Kurbağa bacağının Fransa'da bu kadar sevilmesi ve mutfaklarda yerini almasının hikayesinin, Fransız devrimi dönemlerine kadar uzandığı söylenmektedir. Fransız devrimi sırasında halk sefalet içindeyken, yiyecek ekmek bile bulamıyorken karınlarını doyurmak için böyle bir yola başvurulduğu söylenir. Daha sonra o zamanlardan bu zamanlara kadar tadı fransızların damak tadına uymuş olacak ki mutfaklarındaki yerini kaybetmeden giderek yaygınlaşarak günümüze kadar gelmiş.

Kurbağa bacağı ülkemizde nerdeyse hiç yenmeyen bir yiyecek olmakla beraber dünyada kurbağa bacağı ihracatı konusunda Çin'den sonra ikinci sırada yerimizi almaktayız.

Kurbağa bacağı günümüzde özellikle Edirne'de olmak üzere bazı restoranların da menüsünde artık yerini almaya başladı. Yumurta ve galeta ununa bulandıktan sonra kızartılıp servis edilen kurbağa bacaklarının tadı, müşteriler tarafından 'balık ile tavuk arasında bir tad' olarak değerlendirilmektedir.

Kurbağalar, yılanların en gözde yemeklerinden biri olduğu için çiftliklerde yetiştirilememektedir. Çünkü çiftlikler resmen yılanların istilasına uğramaktadır. Bunun yerine doğal ortamlardan avcılar tarafından toplanıp kilosu ortalama 3-4 TL'e firmalara satılmaktadır. Türkiye'de bu kadar ucuzken bu bacaklar avrupadaki restoranlarda müşterilerin tabağına gidene kadar fiyatı 20 Euro'yu bulmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kurbağa Bacağı Fiyatı

Beyaz Şarap Soslu Kurbağa Bacağı Tarifi

Su bülbülüTüketimi