Beyaz Şarap Soslu Kurbağa Bacağı Tarifi
Malzemeler
6 Düzine kurbağa bacağı
1 Su bardağı süt
125 Gram un
80 gram tereyağı
1 Su bardağı sirke
Tuz ve karabiber
Sosu için malzemeler
50 Gram tereyağı
30 Gram un
1 Demet karışık yeşillik (Defne, maydonoz, kekik ve benzeri)
1 Adet Yumurta sarısı
1 Adet havuç
300 mililitre krema
1 Adet limon
Tuz ve karabiber
Beyaz Şarap Soslu Kurbağa Bacağı Yapılışı:
Kurbağa bacaklarının etsiz olan ayak uçlarını kesin ve kurbağa bacaklarını iyice yıkayın. Kurbağa bacaklarını bire bir oranında (örneğin; bir bardak su ve bir bardak sirke gibi) sirke ve su dolu bir kabın içine koyun . Daha sonra 300 mililitre beyaz şarabı bir tencerenin içine boşaltın. Havucunuzu çok ufak olmayacak şekilde dilimleyin. Yeşilliklerinizi ince bir şekilde kıyın. Daha sonra havucunuzu ve yeşilliklerinizi şarap dolu kabınızın için boşaltın, tuz ve karabiberinizi damak tadınıza göre dökün. Beyaz şarap içindeki havuç ve yeşilliklerinizi 20 dakika kısık ateşte kaynatın. Şarap buharlaşınca ve tencerenizde eklediğiniz şarabın ortalama üçte biri kadarı kalınca, tencerenizi ocaktan kaldırın.
Sirkeli su içine koyduğunuz kurbağa bacaklarını sudan çıkarıp süzülmeye bırakın. Kurbağa bacakları süzüldükten sonra pişirmeye hazırlamak için önce tuzlayın, daha sonra bacakları süte batırıp una bulayın. Bacakları kızartmak için bir tavaya tereyağınızı koyun ve erimesini bekleyin. Tereyağı eridikten sonra bacakları tavaya koyup iyice kızartın.
Daha sonra sos için küçük bi tavaya önce tereyağını koyup erimesini bekleyin. Tereyağı eridikten sonra ununuzu koyup, un pembeleşene kadar kavurun. Fakat pembeleştireyim derken yakmamaya özen gösterin. Un pembeleştikten sonra beyaz şaraplı karışımı bu sosa ilave edin ve 5 dakika pişirin. Ayrı bir kaba yumurta sarısını ve kremayı koyduktan sonra iyice çırpın ve limon suyunu ilave edin.
Pişmiş kurbağa bacaklarını önceden ısıtılmış servis tabağına yerleştirin. Sıcak sosu üzerinde gezdirin ve kıyılmış maydonoz ile süsleyin.
Sıcak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder